Tenker du på å bestille leiebil i Zürich? Da ønsker vi å dele noen nyttige tips med deg. Tipsene vil gjøre leieforholdet mindre komplisert og at du slipper å gå i flere av fellene som mange har gått i før deg.

Zürich er den største byen i Sveits. Den ligger vakkert til ved Zürichsjøen i den tysktalende delen av Sveits. Du kan få et glimt av både sjøen og sentrum hvis flyet ditt lander på Zürich lufthavn fra sør. Når du lander her befinner du deg i hjertet av Europa. Tyskland, Frankrike, Italia, Østerrike og Liechtenstein er bare noen timer unna med bil.

Leiebil på Zürich Lufthavn

Det vil være naturlig for de fleste å plukke opp leiebilen på Zürich lufthavn. For det er her de fleste som besøker byen lander. Bilutleiefirmaene er godt representert på flyplassen. Avis, Budget og Sixt har kontorene sine inne på selve flyplassområdet. Alt du trenger å gjøre er å rusle fra bagasjeutleveringen til et av utleiekontorene for å skrive under på leieavtalen.

Du kan også leie bil i sentrum av Zürich. Mange av de samme selskapene som holder til på flyplassen har også kontorer inne i byen. Det går både buss og tog mellom Zürich lufthavn og sentrum. Det er allikevel enklest å hente bilen på flyplassen hvis du ankommer via luften.

Å kjøre i Zürich

Zürich er en travel by. Det gjenspeiler seg i trafikken også. Med en god GPS og litt sunt bondevett er det forholdsvis uproblematisk å komme seg frem i byen med egen bil. Det skal sies at kollektivtilbudet er godt. Du kommer deg fint frem dit du vil med buss og bane i sentrum av byen, men ønsker du å besøke Zürich Zoo eller utkikkspunktet Uetliberg vil det ofte gå litt raskere med bil.

Du må som regel betale for å parkere i store deler av byen. Det samme gjelder de andre sveitsiske byene, i tilfelle du har tenkt å besøke dem også. Det er en utstrakt bruk av parkeringsskiver i Sveits. Sjekk at dette er på plass i leiebilen. Hvis ikke, sjekk med utleiefirmaet om hvordan du skal gå frem for å skaffe en.

Inne i sentrum av Zürich finnes det en rekke parkeringshus. Skal du bo på hotell er sjansen god for at det har en parkeringskjeller du kan leie plass i. Dette er noe du kan sjekke før du booker hotellrom.

Klistremerke for motorvei

Når du skal hente ut leiebilen bør du spørre om bilen har klistermerket som tillater at du kjører på sveitsiske motorveier med den. Du kan kjøpe et slikt merke selv, men sjekk først om du kan få en leiebil som allerede har det. Merket koster cirka 400 kroner. Blir du tatt i å kjøre på motorveiene uten merket kan boten bli på nesten 1.000 kroner.

Kjøre leiebil ut av Sveits

Sveits er et av de mest sentrale landene i Europa. Etter noen få timers kjøring kan du være i Italia, Frankrike eller Tyskland. Problemet er at Sveits ikke er med i EU. Derfor må du sjekke reglene for kjøring i andre land før du tar med deg leiebilen til et EU-land. Mange av landets bilutleiefirmaer har lagt ned forbud mot å ta med bilen til en lang rekke Europeiske land. Her er noen av dem:

  • Albania.
  • Bosnia.
  • Hellas.
  • Kroatia.
  • Polen.

Forbudet gjelder ikke alle leiebilklasser. Du kan også betale deg ut av forbudet i enkelte tilfeller. Det beste vil være å sjekke hva som gjelder for akkurat den bilen du skal kjøre.

Har du planer om å hente leiebilen i Zürich og levere den et annet sted i Sveits eller Europa? Det er som regel ikke noe problem, så lenge du finner deg i å betale en ganske høy enveisavgift. Den kommer i tillegg til leieprisen.

Leiebil Zürich

Zürich er en enestående by. Den er vakker og byr på store mengder opplevelser. Bare det å besøke de mange museene eller operahuset er grunner gode nok til å dra nedover. I tillegg er du bare timer unna mange av de mest populære reisemålene i Europa når du lander på Zürich lufthavn.

Mange av opplevelsene i og rundt Zürich blir lettere tilgjengelige med leiebil. Start et leiebilsøk på nettsidene våre for å få et godt tilbud. Du kan også bestille bilen fra de samme sidene, uansett hvilket selskap du foretrekker.