Det er rundt én av fire som går for å leie bil på ferie. De siste årene har tallene bare økt blant nordmenn som drar på ferie. Det er ikke så uvanlig, da du selv får styre din egen ferie i eget tempo. Ferien blir dessuten også tatt til et helt annet nivå. Leiebiler kan enkelt bestilles på nettet, før ferien. Enkelte forbund tilbyr egne medlemsrabatter for medlemmene sine. Da har du langt flere valgmuligheter når det kommer til valg av leiebil. Leiebilselskapet Hertz og feks. Leiebilitalia.no, samarbeider også med flere ulike selskaper for bedre priser på leiebilene sine.

Rimelig budsjett

Det å planlegge reisen, kan være med på å gi deg lavere kostnader. Bestiller du for eksempel leiebil tidlig, vil kostnadene være noe lavere enn hva det vil være om du bestiller i siste liten. Leiebiler blir dyrere jo nærmere reisetidspunktet du kommer – bestill derfor leiebil på nett for å spare. Det vil være dyrere å bestille det etter landing. Ved å sjekke ut de forskjellige leie-lengdene, kan prisene være noe lavere for leie av flere dager enn ved å leie for noen få dager. Henting og levering bør skje på samme sted for å holde et rimelig budsjett.

  • Bestill leiebil i god tid for lavere kostnader
  • Bestill på nett fremfor på flyplass

Du kan enkelt reise mellom ulike destinasjoner

Det er langt mer fristende å dra på en ferie hvor du kan besøke flest mulig destinasjoner. Ved å leie en bil kan du få oppnådd målene dine for reisen. Det er så mye enklere å reise mellom de ulike destinasjonene ved å kjøre selv. Turistbusser eller båter kan raskt forsinke målene dine for turen. Du finner et flott hotell å sove på når det passer deg, spiser når du vil og hvor du vil. Kanskje får du en mer hjemmefølelse, men i et annet land – det kan vel ikke bli bedre enn dette?

  1. Besøk flere destinasjoner på kort tid
  2. Få mer ut av turen din

Du har større frihet

Når du leier bil under ferien din får du en langt større frihet rundt reisen din. Dette styrer du selv, helt etter eget behov. Spesielt er det en fordel om planen er å få mest mulig ut av reisen din. Det er mange som foretrekker å stikke innom flere attraktive destinasjoner, noe du lett kan fullføre med en leiebil. Det frister kanskje ikke for alle å dra med en buss som er full av andre turister med strenge rutiner for turen. Så hvorfor ikke få mest mulig ut av ferien med leiebil?

Tui.no har selv uttalt at du får en maksimal frihet med leiebil i ferien. Du kan få tid til å nå alle de ulike destinasjonene du har satt som dine ønskemål for turen. Du vil også ha muligheten til å ta all den tiden du skulle trenge i tillegg. Det vil være mulig å utforske bortgjemte skatter eller dra på flere spontane turer underveis i reisen. Det er slik du kan få til en flott oppdagelsesreise, som ikke bare er en enkel turistferie. Du er jo tross alt på ferie for å utforske en ny kultur.

Ofte stilte spørsmål

Hvorfor leiebil?

Fordi du får oppleve mye mer ved å styre reisen på egen hånd.

Tilbys det flere bilklasser?

Det tilbys biler i flere klasser, slik at du kan gå for det kjøretøyet som passer best for turen din. Det finnes ulike priser for bilklasser, så sjekk gjerne drivstofforbruket på bilene.

Kan man få rabattert prisene på leiebiler?

Det finnes rimelige tilbud å få gjennom ulike medlemsrabatt fra ulike forbund.