Skaffer du deg en leiebil i Helsingfors ligger alt til rette for at du kan oppleve mye mer av hva våre finske naboer har å tilby. Selv om språkene våre er vidt forskjellige (med unntak av finlandssvensk så klart) vil du ikke ha problemer med å kjøre på de finske veiene. Finsk trafikk ligner mye på norsk trafikk.

Når det er sagt bør vi passe på å nevne at det offentlige transporttilbudet i Helsingfors er ypperlig. Skal du bare oppholde deg i sentrum av finnenes hovedstad trenger du ikke bil. Så snart du ønsker å se hva som finnes utenfor bygrensene er det ingen ting som danker ut friheten en leiebil gir deg.

Hent leiebil på flyplassen

De aller fleste som drar til Finland og Helsingfors lander på Helsingfors-Vanda lufthavn. Flyplassen ligger en halvtimes kjøring utenfor sentrum av Helsingfors. Flere av de kjente bilutleiefirmaene har utleiekontorer på selve flyplassen. Leier du bil av et selskap som holder til like utenfor flyplassen, finnes det shuttlebusser som tar deg til det riktige kontoret.

Det er ingen grunn til at du ikke skal hente leiebilen på flyplassen. Du sparer neppe mange penger på å hente den i sentrum av Helsingfors. Vi vil allikevel passe på å nevne at de samme selskapene som holder til på flyplassen også har kontorer inne i sentrum. Der inne holder de fleste til i nærheten av jernbanestasjonen.

Å kjøre i Helsingfors

Helsingfors er en oversiktlig by å kjøre i. Trafikken er tett på morgenen og om ettermiddagen. Det er allikevel sjelden at voldsomme køer holder deg igjen lenge av gangen. Trafikkskiltene er temmelig like dem vi har her hjemme. I den grad de inneholder skriftlig informasjon, er teksten ofte skrevet på både finsk og svensk.

Nå er ikke all skilting tospråklig. Kjører du et stykke nord for Helsingfors vil du merke at den svenske påvirkningen avtar. Derfor skal du få med oversettelsen av noen viktige fraser på veien:

  • Huoltoasema = Bensinstasjon.
  • Pysakointi = Parkering.
  • Aja hitaasti = Kjør sakte.
  • Aluerajoitus = Lokal fartsgrense.

Du må betale for å parkere i Helsingfors. Det samme gjelder for de fleste av de finske byene. Som regel er det ikke langt mellom betalingsautomatene. I tillegg er bruken av parkeringsskiver utstrakt. Spør gjerne dem som leier deg bilen om hvordan det siste fungerer.

Se opp for elg

De sagnomsuste finske skogene inneholder mye elg. Når du nærmer deg finsk Lappland blander det seg inn en god del rein også. Dyrene er spesielt aktive i demringen om morgenen og skumringen om kvelden. Så skal du kjøre på den finske landsbygda bør du ha i bakhodet at store kløvdyr kan lure rundt neste sving.

Utforsk Finland og Østersjøen

Mange drar til Finland og Helsingfors vinterstid for deretter å kjøre til Lahtis for å få med seg de store vintersportopplevelsene byen byr på. Det tar bare en drøy time å komme seg fra flyplassen til Lahtis. Finland og Helsingfors har så klart mer å by på. Hovedstaden og områdene rundt er proppfull av kultur og historie. Skjærgården rundt Åbo (to timer fra Helsingfors) er minst like betagende sommerstid som den utenfor Stockholm eller den på Sørlandet.

I tillegg er Helsingfors et utmerket springbrett ut i verden. Herfra går det ferger, blant annet til Russland og de baltiske landene.

Lei en bil i Helsingfors

Helsingfors er en vakker og spennende by. Finland er et spennende og vakkert land. Du får mer ut av begge deler når du leier en bil, for eksempel på flyplassen utenfor hovedstaden. Du kan starte med å finne et godt tilbud i vårt leiebilsøk. Herfra kan du også reservere bilen hos selskapet du ønsker å leie av.